nieuw: aziatische kooklijn

Nieuw uit het Faire Oosten: Aziatische kookproducten in de Wereldwinkel

De Wereldwinkel gaat het najaar in met een gloednieuw assortiment Aziatische kookproducten. Met de twee Woksauzen, de Rode, Groene en Gele Curry, de Sweet Chili Saus en de Ketjap Manis maakt iedere liefhebber moeiteloos een originele Aziatische maaltijd. Extra ingrediënt: de boeren die de pepertjes, suiker en sojabonen leveren, ontvangen een eerlijke prijs en een ontwikkelingspremie om te investeren in hun toekomst.

De Aziatische kooklijn van het merk Fair Trade Original is uniek, want van begin tot eind gemaakt in Thailand met grotendeels fairtrade ingrediënten. Om de producten te ontwikkelen, werd eerst contact gezocht met Thaise productiebedrijven die bereid waren om de benodigde fairtrade ingrediënten in te kopen bij de juiste boeren. De twee geselecteerde bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen voor de export, hebben hart voor hun medewerkers en waren direct geïnteresseerd in het fairtrade concept.

Fairtrade certificering

Daarnaast ging Fair Trade Original op zoek naar boeren die suiker, soja en pepers volgens de fairtrade principes kunnen verbouwen: kleine boeren die zich houden aan de strenge milieu-eisen en die in aanmerking komen voor de ontwikkelingspremie. Een zestigtal boeren werkt nu aan het halen van het Fairtrade certificaat, zodat de producten in een later stadium in aanmerking komen voor het Max Havelaar keurmerk. Het certificaat verhoogt de afzetmogelijkheden voor de producten aanzienlijk waardoor nieuwe boeren zich op den duur bij hen kunnen aansluiten. De boeren ontvangen van Fair Trade Original al bij introductie van de nieuwe kooklijn een eerlijke prijs voor de ingrediënten en een ontwikkelingspremie, ook in de periode dat zij nog niet Fairtrade gecertificeerd zijn.

De pan in!

Na deze uitgebreide zoektocht staan de nieuwe kookproducten op de plank in de Wereldwinkel, naast onder andere Tibetaanse noedels, rijst en ananas uit Thailand en kokosmelk uit Sri Lanka. Nu rest de weg naar het keukenkastje of nog beter: rechtstreeks de pan in!