Wereldwinkel Beekbergen

welkom

Welkom bij WW Beekbergen                      

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 400 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Dit zeggen zij erover:
‘We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben' Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

‘Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook!’ Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt.

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’ Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.

De koffie, de knuffels en sieraden koop je dus in de Wereldwinkel!

 

Openingstijden

Openingstijden:

Maandag 13.30 tot 17.30 uur
Dinsdag 10.00 tot 17.30 uur
Woensdag 10.00 tot 17.30 uur
Donderdag 10.00 tot 17.30 uur
Vrijdag 10.00 tot 17.30 uur
Zaterdag 10.00 tot 16.00uur
 

Producten

Wereldwinkelproducten zijn bijzondere producten. Ze zijn origineel, authentiek, vaak handgemaakt en afkomstig uit niet-westerse culturen. Producenten zijn Mexicaanse koffieboeren, Balinese
houtsnijders of Thaise keramisten. Veel producten die zij aan Wereldwinkels leveren, gebruiken ze zelf ook. Zoals koffie en thee, of rijst. Tientallen volkeren dragen ook nu nog maskers om geesten te weren. En muziekinstrumenten die hier te koop zijn, geven kinderen in Zuid-Amerika een verzetje. Elke Wereldwinkel bepaalt zelf het assortiment. In sommige winkels ligt het accent op levensmiddelen of kunstvoorwerpen. In andere vind je ook speelgoed en muziekinstrumenten. Daarnaast wisselen de producten regelmatig.
In de wereldwinkel van Beekbergen vind u het gehele assortiment van koffie tot sieraden.

 

eten en tafelen

Levensmiddelen

 

Koffie is nog steeds het belangrijkste product van de eerlijke handel. Maar allang niet meer het enige. In de Wereldwinkel zijn naast koffie en -thee talloze andere levensmiddelen te koop, zoals chocoladerepen, pindakaas, honing en rietsuiker. Ook voor een complete maaltijd kunt u bij de Wereldwinkel smakelijke ingrediënten vinden. Zoals bijzondere marinades uit Zuid-Afrika, rijst uit Thailand , couscous en verschillende smakelijke curries (rood, geel en groen).

 

Verder zijn er leuke kookboekjes te koop om (h)eerlijke gerechten mee te bereiden. En cadeauverpakkingen met bijvoorbeeld Zuid-Amerikaanse wijn en glazen uit Vietnam.

 

Sieraden

Sieraden
Sinds de oudheid tooit de mens zich met magische en religieuze symbolen. Het zijn tekens van macht en aanzien of beschermers tegen onheil. Opperhoofden, krijgers, vorsten en raadslieden onderscheidden zich zo van de gewone menigte. Ook wij laten ons tegenwoordig graag inspireren door symbolen en motieven uit andere delen van de wereld. Maar sieraden worden ook gedragen uit ijdelheid. Gewoon, omdat ze mooi zijn. Of omdat ze een emotionele waarde hebben. In de Wereldwinkel zijn bijzondere sieraden te vinden. Handgemaakt en daardoor uniek. Zoals kettinkjes met kleine kraaltjes of armbanden met inheemse afbeeldingen. Ze zijn er in verschillende prijsklassen. Leuk voor uzelf of als cadeau.