Wereldwinkel Beekbergen

Glaswerk

Glaswerk
In de wereld winkel van Beekbergen hebben we een mooie collectie glazen van blauw glas, wijnglazen op voet, karaffen, schalen, kleine schaaltjes van gerecycled glas

Ook op het gebied van aardewerk hebben we een behoorlijk assortiment aardewerken kop en schotels, schalen, bekers met of zonder oor, kommetjes, borden.

Nieuw: servies van Piet Hein Eek

Dun is de mode. Ook in de wereld van porselein en keramiek. Piet Hein Eek zet zich er tegen af en ontwierp servies DIK voor Fair Trade Original.

‘Omdat dunne serviezen in zijn, doen de mallenmakers en pottenbakkers van Sang Arun in Thailand hun uiterste best om hun kopjes en borden voor de Westerse markt zo dun mogelijk te maken. Dat kan behoorlijk lastig zijn. Doe gewoon waar je goed in bent, is mijn idee. Dus waarom maken we niet juist een DIK servies.

 

Kado artikelen

Kado artikelen


Bent opzoek naar een leuk betaalbaar kadootje loopt u gerust eens binnen bij ons, wij hebben een breed assortiment. Houten beeldjes uit Kenia of Ghana, kandelaars  en oliebranders  van zeepsteen, aardewerk of koper. Verder verkopen we ook veel fotolijsten van steen, hout of papier. Speciaal voor de kinderen hebben we een hoekje met mobiles en knuffels. Eigenlijk teveel om op te noemen.
Ook altijd leuk om kado te geven zijn de beeldjes uit diverse landen.

Manden van palmhout
Palmhout is voor de Vietnamese houtbewerkers een mooie en snelgroeiende grondstof. Nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op. De manden zijn opgebouwd uit dunne aan elkaar geregen latjes. Deze kunnen krimpen en uitzetten wat ze willen - het product blijft intact. .

 

Fietsroute

Fietsroute

Wereldwinkel Beekbergen heeft in samenwerking met wereldwinkels uit de regio een brochure samengesteld met daarin fietstochten tussen de wereldwinkels onderling. Het doel is op een ontspannen manier, via mooie dorpen en langs rustige paden kennis te maken met de mooie producten die de winkels verkopen en de achtergrond van eerlijke handel. De brochure is vanaf 19 mei te koop voor € 2,50 in alle deelnemende wereldwinkels. Achterin bevindt zich een kortingsbon van 10%.

 

 

Kado bonnen

Kado
De Wereldwinkel geeft cadeaubonnen uit. Er zijn cadeaubonnen van € 5,- tot € 25,-

De bonnen zijn bij alle Wereldwinkels en Fair Trade Shops in te wisselen

 

 

Kerstpakketten

Kerstpakketten
Waarom zou u kiezen voor een kerstpakket of relatiegeschenk van de Wereldwinkel?

De wereldwinkel staat voor Eerlijke Handel, een begrip dat  90 % van de Nederlandse bevolking kent. Koopt u bij ons een kerstpakket of relatiegeschenk, dan geeft u een eerlijke prijs voor koffie, thee en andere producten. Degene die dit pakket ontvangt, weet dan dat u achter het principe van eerlijk Handelen staat, net als de Wereldwinkeliers.
Uw pakket heeft dus een meerwaarde, die alleen een wereldwinkel u kan bieden.

Neemt u gerust contact op met de wereldwinkel voor een vrijblijvend advies.